מהו בודק שכר

מהו בודק שכר

מי זה בודק שכר מוסמך

"בודק שכר מוסמך " הוא מי שעבר הכשרה מתאימה ועמד בתנאים, וקיבל תעודת הכרה של בודק שכר מוסמך מאת משרד העבודה (תעודת הכרה עם חותמת אדומה ).

עד שנת 2019 בהתאם להוראת שעה יכול היה רואה חשבון לערוך ביקרות ולהמציא אישור בודק שכר .

בשנת 2019 הסתיימה הוראת השעה ורק בודק שכר מוסמך רשאי לערוך ולהמציא אישור בודק שכר .

הכשרת בודקי שכר 

משרד העבודה מכשיר את בודקי השכר ומנפיק עבורם תעודת הכרה 

מומחיות של בודק שכר 

בקיאות בכל הנוגע לדיני עבודה, והסכמי עבודה ענפיים וכלליים.

מומחיות בחישובי שכר וזכויות עובדים.

הכרת פסקי דין מובילים בדיני עבודה .

מי יכול לקבל תעודת הכרה של בודק שכר (לפי תקנה 6 בודק שכר מוסמך)

יועץ מס מייצג 

רואה חשבון 

עורך דין לענייני עבודה

מבקר פנימי שעסק בדיני עבודה 

כלכלן ששימש כמפקח עבודה 

חשב שכר בכיר 

למה צריך "בודק שכר"

הקדמה: החוק להגברת האכיפה בדיני עבודה התשע"ב 2011 נועד במקורו להגביר את האכיפה בדיני עבודה על חברות העוסקות בשמירה ,ניקיון והסעדה (עובדי חברות מסוג זה הינם עובדים משכבות מוחלשות שלרוב אינם בקיאים בזכויות המגיעים להם על פי חוק ו/או הסכם קיבוצי ). ולכן המחוקק בא להגן על עובדים אלו ולאכוף על המעסיקים למצות את זכויות העובדים.

בשנים האחרונות הורחבה האכיפה לכלל המעסיקים בישראל .

האגף להגברת האכיפה בדיני עבודה של משרד העבודה והרווחה עורך ביקורות אצל מעסיקים . ומי שנמצאו אצלו ליקויים , עשוי להיות חשוף לעיצומים כספיים גבוהים מאוד (עשרות עד מאות אלפי ₪) וכן חשיפה להליכים פליליים ואזרחיים.

אחריות מזמין שרות

החוק מטיל אחריות זהה על מי שהזמין שרות אצל קבלן לשרותי ניקיון ושמירה שלא מיצו את זכויות עובדיהם , רואים במזמין השרות כמי שהעסיק את העובדים ישירות אצלו ולא מיצה את זכויותיהם , מזמין השרות חשוף לנקיטת אמצעים בדיוק כמו הקבלן נותן השרות ובכלל זה חשיפה לאחריות פלילית ואזרחית ( כלומר , עובד של הקבלן יכול ורשאי לתבוע גם את מזמין השרות ).

מעסיקים

כאמור בשנים האחרונות הורחבה האכיפה בדיני עבודה לכלל המעסיקים בישראל, מעסיק שמעוניין להגן על עצמו מפני הליכים פליליים ואזרחיים , נדרש לערוך ביקורת תקופתית יזומה על מערכת השכר שלו באמצעות "בודק שכר מוסמך" ולקבל אישור בודק שכר כי הוא מקפיד על שמירת זכויות העובדים , אישור זה מהווה הגנה על המעסיק בעת ביקורת של האגף להגברת האכיפה.

עובדים שכירים

לבתי הדין לעבודה בישראל מוגשים מאות תביעות מידי חודש בגין אי תשלום זכויות כגון : שעות נוספות , ימי חופשה , חגים , דמי הבראה, שעות עבודה ומנוחה , העסקת נוער , העסקת נשים ועוד......

על מנת לבסס את התביעה נדרש העובד להציג ראיות כי המעסיק הפר את זכויות העובד .

לצורך כך נדרשת חוות דעת מומחה לענייני שכר שבו יתוארו ההפרות כצורה מקצועית " בודק שכר מוסמך" משמש כמומחה לעניין זה .

Share by: